de duurzame installatiebedrijven
De voordelen

De voordelen

Wij zetten de voordelen graag nog eens voor u op een rijtje.

BTW terugvorderen

Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat particulieren die zonnepanelen aanschaffen - en dus stroom produceren - gezien moeten worden als ondernemer. U levert dan namelijk een product aan het net. Hierdoor kunt u BTW terugvorderen als u zich aanmeldt als ondernemer bij de Belastingdienst: 21% op de materiaalkosten en 6% op de installatiekosten. Klik hier voor meer informatie.

Lagere energierekening en goed voor het milieu

Zonlicht is gratis. Als u daarvan gebruikmaakt, bespaart u dus flink op uw energierekening en belast u het milieu minder.

De waarde van uw woning stijgt

Zonnepanelen op uw dak verhogen de waarde van uw huis. Vanaf 2015 wordt uw huis voorzien van een energielabel. Met zonnepanelen stijgt het energielabel van uw huis vaak met enkele niveaus.

Investering die u altijd terugverdient

De prijs van zonnepanelen is gedaald en het rendement toegenomen. Een investering in zonnepanelen is nu een veilige investering die u altijd terugverdient. Ook zonder subsidie!

Onafhankelijker van het net

Omdat u zelf energie produceert, wordt u onafhankelijker van het net en hebben schommelende energietarieven minder invloed op uw energierekening.